- Zustand des HotelsSehr gut
- Allgemeine SauberkeitSehr gut
Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego hotelu. Za rozsądne, jak na ceny w Hongkongu, pieniądze otrzymałem bardzo wygodne i świetnie położone zakwaterowanie. Hotel jest nowy, więc wszystko w nim jest świeże, niezniszczone. Bardzo przypadł mi do gustu "drewniany", a jednocześnie nowoczesny wystrój pokoju. Co ważne, sam pokój był bardzo przestronny, jak na warunki w Hongkongu. Do dyspozycji jest bezpłatny sejf, różnorodne przybory toaletowe i telefon komórkowy, bardzo przydatny w trakcie pobytu w mieście (bezpłatne rozmowy, internet, mapy, itp.). Bezpłatne jest również pierwsze "wypełnienie" minibarku oraz codziennie dostarczana woda butelkowana. Pokoje są bardzo dobrze wyciszone, więc nie dochodzą do nich w nadmiarze dźwięki z zewnątrz i z sąsiednich pokoi. W cenie noclegu jest również śniadanie - tzw. "light breakfast". To jedyny słabszy punkt hotelu, gdyż wybór jest bardzo ograniczony (chleb tostowy, serek topiony w plastrach, szynka, dżem, ugotowane jajka, jogurty, kawa, herbata), choć trudno oczekiwać, że za cenę znacznie niższą, niż przeciętna w tej części miasta, otrzymamy również pełen bufet śniadaniowy. Wreszcie najważniejsze - lokalizacja hotelu. Knutsford Terrace jest położony bardzo blisko Nathan Road (2-3 minuty spaceru), więc jest to ścisłe centrum Kowloon i Tsim Sha Tsui. Do każdej z najważniejszych tutejszych atrakcji jest od 10 - 15 minut spaceru (np. do nabrzeża z rewelacyjną panoramą dzielnicy Central i wieczorną Symphony of Lights). Reasumując, świetny hotel w doskonałej lokalizacji. Polecam!
- ZimmergrößeSehr gut
- SauberkeitSehr gut