Przestronny apartament z dwoma sypialniami, czysty, z dobrze wyposazona kuchnia oraz kominkiem. WiFi dla gosci bezplatne, bardzo mili wlasciciele, Sauna dostepna za dodatkowa oplata Polecam dojazd samochodem do Täsch i tam przesiadka na pociag (samochod mozna zostawic na parkingu pod lub kolo dworca za kilka frankow dziennie). Pociag bezposrednio z Randa do Zermatt jest duzo drozszy. Poza tym platne busy to interes opanowany przez... chorwatow. Przy grupie ok. 10 osob na pewno sie oplaca.
Pelen komfort, do niczego nie mozna sie przyczepic.
Knajpy w Szwajcarii sa bardzo drogie a kuchnia szwajcarska to na pewno nie to co we Wloszech. Za porcje smazonych ziemniakow z boczkiem (Rösti mit Speck) przyjdzie w knajpie zaplacic powyzej 20 Frankow! Polecam wyzywienie we wlasnym zakresie tym bardziej, ze w apartamencie jest super wyposazona kuchnia.
Interes prowadzi mlode malzenstwo z dwojka malych dzieci, mieszkaja na dole. Sa bardzo mili i pomocni, dobrze mowia po angielsku i naturalnie po niemiecku.
Randa polozona kilka kilometrow od Täsch, tam wsiadamy do pociagu za 13 Frankow od osoby, ktorym w kilka minut dojezdzamy do Zermatt. Z dworca pod wyciag dojezdzamy skibusem lub elektro taxi 3 Euro za osobe (nie wiem jak w sezonie). Przy dobrej dyscyplinie czas potrzebny aby z domu znalezc sie na samej gorze na lodowcu to ok. 1,5 godziny, z tego prawie pol godziny to wjazd wyciagiem na lodowiec.
- Sport
W domu sauna za dodatkowa oplata, przy pelnej obsadzie domu trzeba rezerwowac, poza sezonem oczywiscie pelna dowolnosc.
Verreist als: | Freunde |
Dauer: | 3-5 Tage im Oktober 2013 |