Krzysztof (36-40)
Verreist als Paar • März 2009 • 2 Wochen • Strand
Bardzo fajny hotel

Bardzo przyjemny, rozległy resort. Dobry szczególnie dla tych, którzy lubią się bawić i snurkować Warty odwiedzenia Shisha-Bar w hotelu. Wieczorem fajna atmosfera, spokojna muzyka, fajka po 10 LE.

• Gut
  • Tu może być prawdą, że Polacy dostaja gorsze pokoje. My trafiliśmy na pokój zaczynajacy sie od numeru 3xx, który był mocno podniszczony. Po naszej reklamacji w recepcji od razu dano nam inny pokój 8xx i ten był już OK.

• Gut
  • Duży wybór dań w restauracji głównej. Kuchnia nastawiona na Włochów(na schabowego z kapustą nie liczcie), którzy mają tu nawet swoich kucharzy. Kolacje i obiady można też rezerwować w Grill-Restaurant. Tam wybór mniejszy, ale za to smaczne jedzonko z grlla. Dobra kawa w barze przy dużym basenie. W opcji snack na obiad tylko chamburgery i frytki. My mielismy pełne All, ale czasami nie chciało nam się chodzić do restauracji i korzystaliśmy ze snacków. Jednak jeśli ktoś lubi się obżerać lepiej żeby wziął pełny All. Alkohole lokalne. W czystej postaci raczej nie da się pić, ale z colą OK.

• Gut
  • Oprócz recepcji dość słaba znajomość angielskiego u personelu. Czysto. Pokoje sprzątane codziennie. Bardzo fajni włoscy animatorzy. Co wieczór jakieś przedstawienie w teatrze i nie do każdego trzeba koniecznie znać język żeby sie dobrze bawić. Od 24: 00 dyskoteka w Zodiacu. Nie prawdą jest (ktoś tak wczesniej tu pisał), że Polacy dostają inne opaski na rękę. W hotelu są dwa rodzaje opasek - niebieski dla opcji snack i pomarańczwe dla opcji All. Narodowość nie ma tu nic do rzeczy.

• Gut
  • Hotel położony trochę na uboczu, ale do sklepu spożywczego 10 minut piechotą. Również pasaż ze sklepami pamiatkarskimi i kafejkami oddalony nie dalej niż 10 minut drogi. Jak ktos sie chce wieczorami polansować musi jechać do Naama Bay.

W ramach all mozna postrzelać z łuku, pograć w tenisa i piłkę nożną. Na plaży siatkówka. Na plaży równiez gimnastyka wodna i tańce latino. Mozna pograć w tenisa stołowego i Bocce. Nie prawdą jest również, ze animatorzy zajmują sie tylko Włochami. Wynika to raczej z bariery językowej, ale jak sie nawiąże z nimi kontakt(nawet po angielsku) to traktują cię tak samo jak Włochów. 3 baseny - jeden ze sztuczną falą, jeden z podgrzewana wodą i jeden z jaccuzi. Generalnie chyba najwiekszą zaletą hotelu jest rafa, jedna z najładniejszych w Sharm. Dla słabiej pływających można wejść z brzegu. Z pomostu dość głęboko, ale woda dużo bardziej przejrzysta i widoki ładniejsze.

Mehr Bilder(3)
    Dauer:2 Wochen im März 2009